Edle dråper og nattseilas 23


Norge-Danmark-Tyskland-Østerrike-Italia (Leuca-Reggio di Calabria)

 

De siste månedene har vært hektiske med alle mulige forberedelser man kan og ikke kan tenke seg. Etter ca 20 bil-lass med noe som føltes som 20000 pappesker og utrolig god flytte-hjelp av Kristoffer, onkel Paul, tante Aud og onkel Kai, samt en heltemodig vaskeinnsats av Siri, Chris, Miriam, Annette, Snorre og Ingunn overleverte vi nøklene til de nye leieboerne 25. juni kl 1600.

 

Rart. Rart at andre skal bo i leiligheten vår i kanskje 3 år. Rart å ikke skulle gå ut av døra og på jobb kl 0645. Rart å ikke skulle se den første snøen mens det er fyr i peisen. Rart. Deilig å kunne flytte hjem til Ingunns foreldre i Sande de siste 3 dagene før vi dro. Sissel og Bobby er så greie at vi fikk låne deres Mercedes B180 stasjonsvogn med takboks til turen ned. En fantastisk Jern-Genoa. Allerede før dette hadde vi oppdaget at bilen var for liten til alle våre pakkenelliker som skulle være med på tur. Mange kjekke ting som ikke tar noe plass, tar jammen plass bare det blir mange nok av dem. Mao vi måtte pakke om. En god arbeidsdag senere var hver eneste kvadratmillimeter av bilen og takboksen utnyttet til det ytterste. Den var full.

27 juni kl 0600 med kurs mot SY Spinnvill i Leuca, sør i Italia, kjørte vi litt tårevåte ut av gårdsplassen til mamma og pappa. Bilen var tung og hårfin beregnet under maksgrensen på normal personbil, 2 meters høyde da vi kjørte inn på Colorline Larvik-Hirtshals. Hirtshals tok oss i mot med åpne toll-armer og en times kø for i landkjøring. Vår første overnatting tok vi i Ramelshof en liten über-tysk bondelandsby utenfor Hamburg. Autobahn bar oss videre gjennom bondsk- og småbylandskap, men utenfor alle storbyene i Tyskland. Det suste avgårde. Med Panserhjerte av Jo Nesbø på høyttaleren var det til tider vanskelig å finne tidspunkt for overnatting. Frankfurt am Main, Memminger, Garmich-Partenkirchen, Innsbruck. Noen få mil gjorde vi bak oss i Østerrike før vi overnattet i de italienske alpene, Varna. Flotte daler, stupbratte fjell, bierstuben, tyrollerhus og vakre omgivelser fra bilvinduet tok oss videre til en av de vakreste innsjøene i verden, Gardasjøen. Et stopp i Torri del Benaco anbefales på det varmeste. Herlig liten italiensk by med alskens koselige hus, kafeer, restauranter og den søteste havnen jeg har sett. Perfekt pit-stop for en lunsj, middag eller overnatting. Videre inn i Valpollicellaens og balsmaicoens rike før vi stoppet motvillig i byen Atri. Der ble vi haiet til overnatting i en flott villa med utsikt over havet.

Akkurat da Harry Hole nøstet opp de siste løse trådene for å fakke morderen svingte vi inn i Leuca, uret viste 30 juni kl 1630. Vi ble vel tatt imot i gjestehavna der Sissel, Bobby, Eric, Dean og Marie Paul (MP) ventet oss. Endelig framme. Og der lå Spinnvill og ventet tålmodig på oss, skinte i havna. De snilleste og flinkeste svigerforeldrene, Sissel og Bobby, har babysittet SY Spinnvill i 2,5 måneder, fikset og ordnet, laget og funnet kjekke løsninger, fått targabøylen med solceller på plass og våket over båten som hauker. Første kveld ble feiret med ankerdram i cockpit, og så middag på en av byens takterasser. HURRA!

De første to dagene tilbragte vi i havna, pakket oss ut av alle kofferter, bagger og inn i pantry, lugarer og alle mulige stuingsrom. Det er mye plass i en seilbåt. Man får nesten plass til det man vil, men bare nesten. 1 full koffert sendes hjem igjen etter nøye overveiing av hva vi trenger og ikke. Vi la oss ut på raia utenfor havna og stupte i sjøen, turens første bad! Korken fra Lanson duppet i sjøen da vi drakk de første edle dråpene som markering på starten av Eventyret.

I morgengry kastet vi loss for turens aller første etappe. En etappe med nattseilas og 195 nautiske. Spinnvill gled i sjøen godt hjulpet av Yanmar før vinden tok tak i seilene, og vi fosset avgårde i 8-9 kn. Skippern: Båten seiler godt! Første offiser (undertegnede) småspiste tørre kjeks, kastet i seg ingefærtabletter og på seg sjøsykearmbånd i sirup-tempo og horisontal stilling. Vinden løyet, og motsatt proporsjonalt steg formen. Jern-genoaen jobbet og slukte nautiske. Natta ble stille og stjernespekket av Karls vogna og Orion. På morgensiden sakket motoren til knop 3,6, vi hadde fått fisk i garnet som hang fast i kjølen. Skipper’n stupte i sjøen og fikk huket oss løs. Fiskere… Målet vårt, Reggio er i skrivende stund 1-2 timer unna. Det sorteres klær så svetten spruter, og vi glir inn i Messina-stredet med sandstrender på styrbordside, og Sicilia med Etna på babord.

 

Turen er i gang. Vi er på Jordomseiling!


23 tanker om “Edle dråper og nattseilas

 • Henriette Birkenhagen

  Fy søren, jeg får helt frysninger-i positiv forstand!!! Dette er så rått!

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Moro at du syns det Henriette:) Du får bare kaste deg på en etappe!

 • Christoffer Ring

  Gratulerer dere! 😀
  Utrolig bra! Moro å lese, og dere har jo fått tid til å skrive skikkelig og legge ut masse fine bilder! Imponert over første båtinnlegg 🙂 🙂
  får lyst til å bare hoppe i bilen og komme meg fortest mulig ned til dere!!

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Takker og bukker, på en seilbåt har man litt tid til overs når båten kruser gjennom sjøen:) Bare å sette dere i startgropa, Siri og Chris, kun noen måneder igjen så er dere her!

 • Siri

  Så utrolig spennende å lese den første oppdateringen deres! Gleder meg til flere! Vi gleder oss vilt til å besøke dere 🙂 kos dere masse!

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Tipp topp tommel opp til deg i Lofoten også, Inger! Kjør forsiktig:)

 • Kjersti Trandum

  God tur! Vi gleder oss til å følge dere på turen. Kan jo bli noen spennende opplevelser for oss landkrabber også. Kjersti og Finn

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Her blir det forhåpentligvis noe for en hver smak, også for landkrabber:)

 • Tormod

  Jeg sier bare; ……. ENDELIG I GANG ….. Noen av oss som har som mål å «følge dere rundt» på turen, har ventet litt i spenning på når vi fikk høre noe fra dere, (skjønner at det har nok vært travelt i det siste)
  Går det an å si at; nå kan dere senke skulderene, dette klarer dere, vi ønsker dere all mulig hell og lykke på ferden, og så håper vi på at dere er flinke å sende reisebrev hjemover.
  Mvh E&T

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Ja, det har mildt sagt vært en del å gjøre for å komme hit vi er nå, men nå blir det mer tid til å følge opp bloggen fremover. Moro at dere vil følge oss:) Takk for alle lykkeønsker!

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Ja, endelig i gang:) Hva med dere? God tur til dere også, så sees vi kanskje underveis?!:)

 • Hanne

  Haha, så bra at «drydock’en» allerede er godt i bruk:D Herlig å se at dere er godt i gang med reisen. Fantastisk reiseskildring og nydelige bilder! Gleder meg til fortsettelsen. Kos dere videre!:-) klem Hanne

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Drydocken er virkelig en må-ha! Skal sette den på lista over hva man må ha med på langtur sammen med sleivholderen til å feste på gryter og stekepanner:) Tusen takk for hyggelige ord. Klem til deg

 • Sissel Føreland

  Hei hei. NÅ er dere endelig i gang og vi har blitt landkrabber for en liten stund.
  Tusen takk for at vi fikk «Babysitte» Spinnvill og forvisset oss om at hun er ei topp dame å dra på jordomseiling med ( må døpe om Sailaway til KNØTTET etter å ha kost oss noen måneder ombord i ROMSLIG Spinnvill). Mange,med lang og god seilerfaring, som vi har møtt underveis i Hellas, har kommentert alderen og at t.o.m.denne årgangen er spesielt solide og sterke Jeanneau utgaver. Godt å vite.
  Gleder oss til å se dere på Kanaryøyene. En flott, trygg og velsignet tur videre til dere to som vi er så glade i og til alle gjestene som kommer ombord underveis.. Klem fra mamsen

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Nå har vi snart seilt 2 uker alene i Spinnvill og vi koser oss masse. Her om dagen seilte vi 8,8 knop! Kan tenke meg det har vært en omveltning å komme tilbake til Knøttet:) Plutselig sees vi på Kanariøyene, det blir koselig:)

Det er stengt for kommentarer.