Brudd 7


Vi har hatt et uhell om bord. På seilasen mellom Sardinia og Menorca var Ingunn uheldig og fikk hånden klemt mellom tauene og vinsjen. Det skjedde da Ingunn skulle gå av vakt ca kl 0200, og vi skulle reve genoaen pga at vinden holdt på å øke. Ingunn har gjort dette hundrevis av ganger før, men denne gangen hadde hun uflaks. I det hun løsnet skjøtet fra vinsjen kom det en uventet bølge som gjorde at hun i et brøkdel av et sekund mistet balansen og derfor fikk slakk på skjøtet. Det blåste godt, og når tauet blir slakt på vinsjen, så dro det fort til. Ingunn rakk ikke å slippe tauet fort nok, og fikk derfor sugd høyre hånd inn i vinsjen!  Resultatet ble brudd i håndflaten, operasjon, en natt på sykehus og arm i gips på Menorca. Tøffere jente skal man jaggu lete lenge etter! Når det skjedde var det ikke noe tårer, skriking eller noe, bare litt lav jamring, og motet ble holdt oppe hele de resterende 36 timene før vi var inne på Menorca. Respekt. Tilstanden er etter forholdene bra, godt hjulpet av ibuprofen-cocktails og veldig god hjelp om bord av et enestående mannskap, Miriam, Kristoffer og Snorre. Sissel og Bobby er verdens snille og kastet seg på et party-fly til Ibiza for å hjelpe oss på SY Spinnvill et par uker nedover Spanskekysten.

Epikrisen fra sykehuset sier nytt røntgen 21 august med mulig fjerning av gips da eller i alle fall innen begynnelsen av september. Vi er fortsatt i rute, men naturlig nok er alt litt mer tungvint om bord med en arm i gips og forsinkelser på planen kan oppstå. Vi forsøker å holde tidsplanen, men skulle det bli endringer vil de berørte bli informert.

Plan is nothing, planning is everything.

Tekst og foto Snorre


7 tanker om “Brudd

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Ja, sånt skjer:) forhåpentligvis skal gipsen av snart. Vi er heldige som har så fantastisk hjelp ombord!

 • Inger

  Uff da, uff da! Gjorde sikkert drit vondt, selv for en stålkvinne! Krysser alt for at dette går bra videre, og at alt er OK når du tar av gipsen.

  • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

   Takk, takk Inger:) Det gror fint nå. Nå vil vi ikke ha noen flere brudd ombord i allefall!

 • Mari Hagen

  Det så ikke godt ut.. Skikkelig knekk gitt.. Men det er vel på tide at du får deg sjørøverarr du også! Tøffa!

 • Arne Klüver

  Vi kom helt t Galapagos med » Carmen » som skjøyta mi het før vi fikk personskade. Stein som håndterte ankervinsjen fikk langfingeren i mellom tannhjula da kjettingen rauset ut i Wrek Bay ved ankom.
  Jeg fikk en alletiders opplevelse på øyene på grunn av dette. Dessuten fikk vi hummer til middag hver dag i tre uker mens vi lå der. Egentlig får man ikke mer enn tre dager der men legene til Stein ordnet opp. Så sørg for å være «syk» når dere kommer til Galapagos….dykkerene som tok hummer var fridykkere og tok opp ca 6 stk hver gang, lobstere som er hummer uten klør vel å merke.
  God bedring og god tur videre.
  Hilsen skipper Arne

Det er stengt for kommentarer.