Vi trenger DEG! Spinnvill setter kursen mot nord, og Atlanterhavet skal krysses. 2


Hei alle venner, familie, kjente og kjente av kjente!! 

Delfiner leker med Spinnvill, og spinnvill leker med delfiner!

Delfiner leker med Spinnvill, og spinnvill leker med delfiner!

Det er merkelig med det, men til og med drømmer har en ende. Vi begynner å nærme oss enden på denne drømmen, og det betyr at vi har nådd vårt sydligste punkt, og har satt baugen så smått mot nord igjen. I den forbindelse har det seg slik at vi om noen måneder, nærmere bestemt i midten av mai, skal krysse Atlanterhavet igjen! Her trenger vi DIN hjelp! Vi trenger mannskap på denne episke seilasen mot Fedrelandet. Har du noen gang drømt om å krysse et hav, eller kanskje du kjenner noen som har snakket om det? DA er dette muligheten din/din venns til å realisere drømmen!

ER DU INTERESSERT ELLER KJENNER NOEN, SÅ IKKE VENT MED Å TA KONTAKT ELLER Å VIDERESENDE DETTE INNLEGGET! VI SETTER OGSÅ STOR PRIS PÅ OM DU DELER INNLEGGET PÅ FACEBOOK 🙂

Hva er dette?

Men hva innebærer det egentlig å krysse et hav i en 43 fots seilbåt? Jo det er så mangt, under har vi prøvd å nevne noe

– Sitte på nattevakt og se hele melkeveien lyse opp over oss. Se stjerneskudd som etterlater seg røykskyer i atmosfæren, satellitter som eneste bevis på at det finnes sivilisasjon på jorda og en måne som starter i ny og slutter i ne.
– Kjenne det kribler i magen av å vite at det er 5000 meter med vann under kjølen
– Se hval som hopper i horisonten, eller kanskje nærmere
– Bli del av en helt spesiell gruppedynamikk ombord.
– Lære å seile på storhavet. Lite eller ingen forkunnskaper trengs for å være med på en kryssing, det viktigste er å være villig til å lære.
– Kjenne hvordan været forandrer seg fra trope klima til Europeisk sommer.
– Kanskje får vi oppleve naturkreftene, og kjenne at vi lever litt.
– Se på solnedgangen ute på storhavet – et syn verdt turen.
– Ha tid til å slippe stresset hjemme, lese en bok og la tankene vandre.
– Kjenne hvor deilig det er å ikke være bundet av sjekke Facebook, Insta og nyheter dag inn og dag ut.

Fra den fantastiske turen over Atlanteren fra Kanarieøyene til Tobago i Karibien klippet vi sammen en film. For å få en følelse av hva dette går ut på, så ta gjerne en titt på filmen under

Atlanterhavet og Kap Verde!

Atlanterhavet from Snorre Føreland on Vimeo.

 

Seilasen

Turen går fra området rundt Turks and Caicos (rett syd av Bahamas) og over til Azorene, en tur på ca 17-22 dager. På Azorene regner vi med å ta ca 1 uke før vi igjen setter ut i Blåmyra med kursen mot Kinsale i Irland, en tur på ca 7-11 dager. Derfra går turen opp mellom Irland og Skottland, kanskje innom Dublin, gjennom Krinnan kanalen og Kaledoniakanalen i Skottland før vi kommer ut i Nordsjøen og sikter på Lindesnes. Vi regner med å være i Norge ca 1-2 uke i Juli. Skippern har tatt denne turen som mannskap på 44 foteren «Snorre IV» i 2006, og minnene fra turen vil aldri forsvinne.

Vi har størst behov for mannskap på den store kryssingen fra Karibien til Azorene, og fra Azorene til Irland, men det er også mulig å være på «sjarmøretappen» fra Skottland til Norge. Det er mulig å være med på hele turen, eller deler av den.

Litt praktisk info

– Så langt er det kun Ingunn og meg som er helt sikre som besettningsmedlemmer på kryssingen. Det er et par andre som er interessert, men de har ikke bestemt seg enda. Vi håper på å bli 4,
kanskje 5 personer ombord.
– Vi deler alle utgifter til mat, diesel, havneavgifter osv.
– Vi har normalt 3 timers vakter ombord, og alle bidrar til matlaging, renhold osv.
– Alle får sin egen lugar på kryssingen slik at man har muligheten til å ha litt privat liv.
-. Det er fint om du kan komme ombord ca 1 uke før vi har planlagt avreise. Dette for å bli litt kjent før vi drar, og for at vi kan dra tidligere dersom det kommer et godt værvindu.
– Dersom du bestemmer deg for at du har lyst til å være med avtaler vi et skype møte for å prate litt sammen og se om kjemien ser ut til å stemme. Videre sender jeg deg en «regning» på 30% av oppholdet som du
betaler snarest. På denne måten vet du at du har plass ombord, og vi vet at vi har crew i den avtalte perioden.
– Vi opererer etter et «førstemann til mølla» prinsipp. Det vil si at dersom du er interessert er det bare å ta kontakt for å sikre seg plass 🙂

Skulle du være interessert så ta kontakt på epost, snorreforeland@gmail.com

Ta kontakt – Skippern.

VI TRENGER DEG!

VI TRENGER DEG!


2 tanker om “Vi trenger DEG! Spinnvill setter kursen mot nord, og Atlanterhavet skal krysses.

  • tormhag

    4 uker er litt lang tid, sånn i forhold til jobb…må forhøre meg litt om dette….. Men for en mulighet…. ! Ingen erfaren seiler da….

    • Ingunn Narverud Innleggsforfatter

      Ja, det er lang tid å ta fri fra jobb og familie hjemme. Men det er som du sier en mulighet til å få være med på noe som ikke alle har gjort:) Blir spennende å høre hva du finner ut, send gjerne en mail til snorreforeland@gmail.com om det er noe du lurer på.

Det er stengt for kommentarer.