Skuter vi tar en ankerdram med!


Ankerdram

Når man er ute langtur, er det sosiale i havna eller bukta utrolig viktig! Det var det som kjennetegnet turen modern og fadern tok meg med på med Kan Jiff i 1989-1990, og er noe av det vi har gledet oss mest til i planleggingen. En ankerdram, en røverhistorie, et beach-party, tips og råd, latter og moro – seilervenner.

Gjennom Middelhavet traff vi så å si ingen andre langturseilere, men så snart Atlanterhavet åpnet seg foran oss begynte vi å skimte flagg fra mange nasjoner på båter med solceller, radar og «targabøyler». Folk som kaster loss i en verdensdel og fortøyer i en annen neste gang tampen går i land. Langturseilere.

For at dere der hjemme skal få en liten innsikt i hvordan det er å være del av et slikt seilermiljø, vil vi legge ut litt info om de vi blir kjent med på denne siden. Gå gjerne inn på deres blogger (trykk på navnet), legg inn en kommentar eller bare la historiene og bildene deres la tankene fly til fjerne himmelstrøk, skummende hav og glemte kulturer.

 

SY Louise

SY Louise er en dansk 43 fots Nauticat med den pensjonerte flyveren Jan og hans kjære Carina ombord. Vi hilste første gang på dem på Madeira, men det var først når vi møtte dem igjen på La Gomera at vi fikk invitert dem over på en ankerdram. Utrolig hyggelig folk, mye gode historier fra seiling i Marokko, og typisk danskgiverglede. Mens vi lå på Gomera fikk vi både fikendessert, mangoer (som de hadde fått av noen lokale, og ikke klart å spise opp) og Waho (fisk). Fantastisk. Planen til Louise er først Karibien, og så trolig ut i Stillehavet. De var ikke særlig lystne på å dra tilbake til Danmark med det første. Fortiden jobber de med å få opp en ny blogg, så det beste er å ta en titt på deres Facebooksider.

 

SY Muline

Etter noen dager på Gomera gle det en tysk båt inn i båsen rett bortenfor oss, SY Muline. En tysk båt med Christoph (43), Katja (40), Emil (3) & Tilda (2) ombord 🙂 Etter litt småsnakk om løst og fast på kaia, bestemte vi oss for å invitere dem ombord på en øl. Det viste seg at de allerede var invitert til Outer Rim (se under), og vips så var vi invitert dit også! Veldig hyggelige og positive mennesker. Sprekt gjort å seile avgårde med to småbarn ombord, men gjett om de koste seg! Strandliv, sightseeing og båtliv er et barns paradis sammen med foreldrene. Muline skal på en ettårs karibientur, og vi gleder oss til å bli bedre kjent i neste havn vi treffer på dem!

 

SY Outer Rim

Tidlig en morgen glir en splitter ny tysk Discovery 57 inn i havna. Det kryr av unger ombord! Jeg stikker bort for å hjelpe dem med fortøyningene, og vips er et bekjentskap på startet 🙂 Ombord er Thomas og Natalya + 4! barn, hvor den yngste er bare 1 år. Kvelden etter blir det en øl og et glass vin ombord i deres romslige cockpit sammen med SY Muline. Veldig hyggelig folk, som er på en «Open end» tur –  altså har de ingen aning om når de skal tilbake til Tyskland igjen. Respekt. Planen er Gambia og så over til Karibien før de tar turen ned til Kap Horn og Pategonia. Respekt igjen.

 

SY Ouma

I havna Santa Cruz de la Palma traff vi på søte Sophie og Benjamin fra Bretagne.