Japan Photo! Vår største bidragsyter til SOS-innsamlingen!


En telefon er nok

Det hele begynte med at Ingunn og jeg en snøtung desember dag i 2013 satt og lette etter bedrifter vi kunne høre om var interessert i å sponse SOS-barnebyprosjektet vårt. Vi satt nedgravd i diverse bedrifter vi ikke hadde noe forhold til, og ikke viste hva drev med, da plutselig Japan Photo dukket opp på radaren. Vi kom over Japan Photo da vi søkte på kamerabutikker, og jeg kom plutselig på at To Fluer hadde nevnt at de ble sponset av Japan Photo. Neste dag ringte jeg like godt til daglig leder, Carl-Magnus Engen. Etter at jeg hadde presentert konseptet og ideen vår, var han super positiv. Dette var jo rett før jul, som kanskje er den mest hektiske tiden for en bedrift som Japan Photo, så jeg fikk beskjed om  å ringe tilbake i januar og snakke med markedssjefen deres, Inger Lise Vereide. På sett og vis var det det denne telefonen som startet det hele, og det hadde ikke blitt noe samarbeid uten. Så – en telefon er nok 🙂

 

Et voksende samarbeid

Sent i januar tok jeg kontakt med Inger Lise, og hun tente momentant på prosjektet! Inger Lise er ei fresk jente, og det manglet ikke på vilje til å finne gode løsninger. Etterhvert som vi har snakket sammen gjennom vinteren og våren, har ideene blomstret i takt med giverviljen til Japan Photo. Samarbeidet har vokst langt forbi det vi hadde turt drømme om, og er fortsatt i videre utvikling idag! Makan til positivitet og givervilje har vi aldri sett, og ikke en eneste gang har Inger Lise måtte si «Nei, det blir for mye». Det har heller vært motsatt, og i disse dager sitter Japan Photo og SOS-barnebyer i møter for å se på muligheten for å utvikle samarbeidet!

 

Støtte på mange fronter

Så hva har egentlig dette samarbeidet resultert i? Jo, det har resultert i bred støtte på mange fronter!

Front 1: Japan Photo vet selvfølgelig hvor viktig det er med gode bilder, levende filmer og dermed godt utstyr for å fange folks oppmerksomhet. Derfor har de valgt å sende med oss et bunnsolid foto-kit til en verdi av over 27 000 kr! Med dette utstyret skal vi gjøre hva vi kan for å lage en spennende blogg, og få til filmer som folk kan sitte å drømme seg bort med i en travel hverdag. Vi håper dette kan gi oss flere følgere, og dermed flere givere til SOS-barnebyer. Etter vi er ferdig med turen, vil vi holde en auksjon hvor vi selger alt utstyret vi har fått fra Japan Photo, hvor alle inntekter går til SOS-barnebyen, Ipiales.

 

 

Front 2: Selvfølgelig er det også utrolig viktig at det kommer inn penger på innsamlingen, og det vises at vi har kommet godt i gang. Dette kombinert med Japan Photos ønske om å bidra til barna i Ipiales direkte, gjorde at Inger Lise samme dag som hun fortalte at de ville gi oss utstyr for 27 000 kr, også fortalte at Japan Photo ville gi 25 000 kr direkte til prosjektet. Totalt har altså Japan Photo bidratt med 52 000 kr til prosjektet! Det er det bare å ta av seg både hatt og støvler for!

Front 3: Hvordan skal vi få synliggjort samarbeidet med SOS-barnebyer når vi er ute på tur? T-skjorter selvfølgelig! Jeg lanserte ideen rundt påsketider, og uten noe om og men var svaret JA. Japan Photo har trykket ca 80 stk!!!!! t-skjorter til oss uten å ta en krone for det. Disse skal vi ha med på turen, og alle som kommer ombord som mannskap vil få mulighet til å kjøpe en for 200 kr. Pengene går uavkortet til SOS-barnebyer. På denne måten vil vi stadig figurere på både blogg og i artikler med SOS-logoen på armen og SOS-grafikk på fronten. Skulle vi være så heldig å få solgt alle t-skjortene så vil jo dette være ca 15 000 kr til, og Japan Photos bidrag stiger da til svimlende 77 000 kr! Det tør vi nesten ikke håpe på engang.

Front 4: Synliggjøring kan tas enda et skritt videre. Japan Photo ønsker å benytte innhold fra bloggen vår på sine hjemmesider og info-skriv til kunder! Her vil det bli lagt inn link til hjemmesidene våre, og plutselig har vi mulighet til å nå deres kundegruppe på 500 000 nordmenn! Hvis det var noen tvil – vi er helt målløse av Japan Photos, og Inger Lises engasjement for barna i Ipiales!

Front 5: Visittkort. Japan Photo har trykket visittkort til S/Y Spinnvill, hvor baksiden er dedikert til innsamlingen. Her er det QR-kode som tar deg direkte til innsamlingen og SOS-grafikk, så alle vi møter underveis vil enkelt kunne gi et bidrag.

I tillegg til alt dette, snakkes det i disse dager om å opprette et utvidet samarbeid mellom Japan Photo og SOS-barnebyer. Fremtiden får vise hva det blir til, men det er stor vilje hos dem begge til å få til kreative og spennende prosjekter sammen!

 

Et stort hjerte

Har du kommet helt ned hit i denne saken, så er vel ikke du heller lengre i tvil. Hvis det går an å si at en bedrift har et hjerte, så har Japan Photo et veldig generøst og stort et! Det har vært en fryd å utvikle prosjektet vårt sammen med dem, og ikke minst har det vært utrolig motiverende for oss å få med en så engasjert og positiv støttespiller. Vi takker og bukker på vegne av oss selv og barna i Ipiales!

 

TUSEN TAKK FOR ALL STØTTE TIL BARNA I IPIALES!

Hilsen Ingunn og Snorre 🙂