De Spinnville


Alle våre drømmer kan bli virkelige hvis vi har mot til å følge dem.

                                                                                             Walt Disney

 

Ingunn Narverud og Snorre Føreland heter vi, og vi utgjør den faste besetningen på S/Y Spinnvill 🙂

Eventyr

Vårt eventyr sammen startet 17. mai 2005. Da var Snorre på besøk hos ei venninne i Oslo for å feire grunnlovsdagen, og Ingunn

Første møte med Ingunn, her på Karl Johann etter 17. mai frokost hos Henriette.

Første møte, her på Karl Johan etter 17. mai -frokost hos Henriette.

dukket opp på 17. mai frokost hos Henriette på Sogn studentby. Uten at vi visste det da, så skulle det vise seg å bli starten på noe stort! I løpet av sommer og høst 2005 blomstret kjærligheten, og det var tungt da Snorre dro på backpacking rundt jorden i 6 måneder fra januar 2006. Men et forhold som overlever 6 måneder fra hverandre så tidlig, det må være verdt å satse på, så det var ikke uten grunn at Snorre endte med studentbolig på andre siden av gaten for Ingunn da han startet opp studiet på Høyskolen i Oslo i august 2006. Det ene førte til det andre, og etter ca ett år med puta under armen på besøk hos hverandre, flyttet vi sammen i Snorres leilighet nede i Osterhausgate ved Youngstorget i Oslo.

Plating av alle vegger krever sitt!

Plating av alle vegger krever sitt!

Etter nok en periode i leid leilighet oppe på Bjølsen fra 2009, så vi oss lei av små leiligheter, støy og dårlig luft. Det endte med at vi kjøpte oss en leilighet på Dønski/Gjettum ute ved Sandvika sommeren 2011 🙂 Her var det behov for et skikkelig løft, og i løpet av et par måneder med iherdig jobbing og dugnadsinnsats fra familie, var leiligheten slik vi ville ha den, og her trives vi fortsatt!

Frieri

Leiligheten ligger bare en liten spasertur fra Kolsåstoppen, og hit drar vi ofte på tur med stormkjøkken og noe god mat i sekken. Den 2. november 2013 var Ingunn på nok en helt vanlig frokosttur med samboer Snorre på vei opp på nettopp denne toppen. Snorre derimot var på langt fra noen normal tur. I lomma lå nemlig en ring, og i hodet surret det et spørsmål.

Etter arme riddere på multifuelen og litt kakao var tiden inne. Snorre gikk ned på kne, og spurte om Ingunn ville dele resten av livet med han. Hun sa JAAAAAAAAA, og nå er vi forlovet!

Drømmen

Opplevelser, varme, palmer, delfiner, urbefolkning, spennende kulturer, seiling, fellesskap, dykking, natur, vær, spenning, utfordringer, tid sammen, iskald pils, ankerdram, grilling, Stillehavet, Vestindia, fisking, utvikling, lagune, krystallklart vann, sin egen herre, kjærlighet – Drømmen……

Snorre er fra en garva seiler-familie, og drømmen om nettopp alt dette har vært der så lenge han kan huske. Det tok ikke mange ukene fra vi traff hverandre, til Ingunn ble introdusert for den store drømmen, tidshorisonten, og hva en jordomseiling er. Ingunn hadde aldri vært ombord i en seilbåt før, men det tok ikke lang tid før vi var på 3 ukers sommerferier med SY Sailaway rundt i Skandinavia. Sakte, men sikkert ble det en felles drøm, og da vi i sommer gikk på et stort skjær i planen og  gikk fra 4 til 2 som skulle på tur, var Ingunn den første som sa «Men vi kan jo ikke IKKE dra på tur av den grunn!».

Det å gå fra drøm til virkelighet har vært en lang, lang vei med mange skjær i sjøen – men NÅ letter skyene, sola er på vei opp over horisonten og vi er på vei inn i Drømmen….

Les mer om Ingunn og Snorre!