Crew


Hvem har vært med som Spinnvill-Crew så langt?

besøk2

Vi er så heldige at det er mange venner og kjente som har lyst til å komme på besøk til oss, HURRA! Når man er så lenge borte er det alltid veldig godt å se igjen et kjent ansikt, og samtidig er det supert å få hjelp ombord 🙂 Her vil vi legge ut litt bilder av de som har vært med så langt på turen. Har du lyst til å være med, så ta kontakt! Det står en del om det å være mannskap på Spinnvill her.

 

Sissel og Bobby FørelandSissel og Bobby

Sissel og Bobby har vært med flere ganger allerede. Etter å ha vært med til Aegina i Hellas å pusset opp båten i påsken, passet de på skuta når vi måtte hjem å jobbe og frem til vi kom ned igjen og mønstret på i Leuca i Italia første juli. De ble da med til Messina stredet mellom Sicilia og Italia fastlandet. Etter det kom de som to reddende engler og hjalp oss fra Ibiza til Gibraltar når Ingunn hadde knekt fingeren, og nå siste gang for en stund har de vært sammen med oss to uker på Gran Canaria. Det er alltid veldig hyggelig å ha dem ombord, og det er utrolig hvor mye som blir gjort på skuta når disse sjøhulkene setter igang 🙂 Vi gleder oss til neste gang vi sees i Stillehavet!

 

 

 

 

Erik og Anne-Grete Narverud

Erik og Anne-Grete

Foreldrene til Ingunn tok utfordringen og mønstret på Spinnvill på Sardinia for en god uke. Ikke værst med tanke på at de aldri hadde vært i seilbåt før (mer eller mindre). Det gikk super bra, og vi hadde en flott tid sammen oppover nordkysten av Sardinia 🙂 Begge fikk prøvd seg på roret med litt ordentlig vind, og når loggen bikka 8,7 knop var det ikke annet enn smil å se 🙂 Neste besøk kan fort bli i Karibien!

 

 

 

 

Kristoffer FørelandKristoffer!

Brodern var også med ned å jobbet i påsken på Aegina i Hellas. Supert med en som kan mye om mye og ikke er redd for å bli litt skitten på fingrene! Neste legg ble fra Sardinia til Ibiza! Helt max! Deilig å ha en som kan seile ombord når Ingunn knakk fingeren midt ute på havet! Bare noen uker etter at han dro hjem, sto han å ventet på oss på kaia på Puerto Santo. Han ble med til Madeira og ned til Gran Kanaria. Veldig bra tur igjen, og vi gleder oss til neste gjensyn i Karibien! Igjen sto Kristoffer klar på Tobago da Spinnvill la til anker etter 17 dager over Atlanterhavet. Endelig fikk vi snorklet sammen med masse dyr og kjøpt en vanvittig sparegun!

 

 

 

 

Miriam LundMiriam

Det blir aldri dårlig stemning når Miriam er i nærheten, selv ikke når hun henger over ripa å mater hval/delfin/skilpadder med sin egen middag 😉 Miriam var med sammen med Kristoffer fra Sardinia til Ibiza, og hun må vel kunne sies å være bein tøff! Aldri før vært med på noe særlig til seilturer, og hiver seg på en 3 dagers tur fra Sardinia til Menorca som første reis. Respekt. Vi hadde det helt topp med deg ombord! Utrolig deilig med ei som på refleks holder orden ombord. Takk også for så mye positivitet ombord når Ingunn brakk fingeren, og vi hadde en nok så hard tørn (samme til deg brodern, helt topp)!

 

 

 

Mari Sand og Lars HaugetoMari og Lars

Mari og Lars mønstret på i Alicante og var med til Almeria:) Vil si de mønstret på som to landkrabber, og når de mønstret av var det plutselig på land det gynget – sjøben var satt! Vi takker for en veldig hyggelig uke sammen ned langs spanskekysten! Høydepunkter må kunne sies å være Mar Menors 30 grader+ i vannet, frisk nattseilas med vanskelige bølger og photo-shoot på en øde øy. Vi storkoste oss, og en uke gikk alt for fort!

 

 

 

Martin SætherMartinoz

Martin er en ypperlig kar, og en studievenn av Snorre. Han mønstret på sammen med Gard Wold Sætre i Gibraltar, og ble med Puerto Santo. Det å ha Martin ombord vår hittil lengste havkryssning over til Puerto Santo var supert! Vi storkoste oss på storhavet, og ingen skulle trodd at dette var første kryssingen til Martin. Når Martin er i nærheten er det ikke langt til et smil. Etter noen fine dager på Puerto Santo måtte han tilbake til Molde for denne gang. Takk for en flott uke sammen på Spinnvill!

 

 

 

Gard Wold SætreGard

Gard kom rullende ned på kaia i La Lina sammen med Martin Sæther 22. august, og han ble med til 03. oktober på La Gomera! Det er spreke 6 uker, og ny rekord i å være mannskap på skuta 🙂 Gard er en særs omgjengelig kar, og det har vært helt max å ha han ombord. Gard har også seilt en del fra før, både med meg og andre venner, og det er godt å ha med i bagasjen når enn kaster seg utpå en 5 dagers havseilas 🙂 Det har også vært vært veldig bra å ha en lektor i biologi ombord, han har jo blant annet gitt oss de 5 kardinaltegnene for å se hval – og hval har vi sett. Gard er glad i dyr, og det har blitt sagt/ropt SCORE en del ganger når en ny art har beriket oss med sitt nærvær 🙂 Tror jeg hørte nettopp SCORE når vi så en morene og edderkoppkrabbe samtidig under et dykk siste dagen 🙂 Veldig hyggelig å ha deg her i så lang tid!

 

Annette Narverud og Maren Narverud Hestehagen

Storesøstra og lille niesa på 5 år kom på besøk en uke på Gran Canaria til vårt favoritt-ankringssted Anfi del Mar en ukes tid i slutten av oktober når høsten hjemme var på det mest grå og våte. Koselig å se de to igjen etter nesten 4 måneder siden sist gang. Badenymfene var uti vannet 10 minutter etter å ha kommet til båten. En herlig uke med flere utflukter og ikke minst tur til Palmitos park for å se papegøyeshow og delfinshow:) Veldig moro!! Endelig fikk vi bygget sandslott som vi hadde gledet oss til lenge sammen, og Maren var jo en racer på å kjøre både lille båten og store båten.

 

 

Kristian Krarup Frandsen

Denne ukjente langhårede haikeren fra Sarajevo troppet opp på Anfi del Mar på Gran Canaria for å seile Spinnvill fram til hans endedestinasjon Tobago. Da vi averterte Spinnvill i den danske foreningen FTLF ville Kristian være med på Atlanterhavskryssing. Han er en særs livlig og festlig type som sprer mye latter, humor og musikk rundt seg i tillegg til å være et arbeidsjern på stålpussing. Kristian hadde aldri seilt før, men det var ingen hindring. Læringskurven var bratt og inntrykkene sto i kø. Etter 5 timer på sjøen hadde vi close encounter med hval under Spinnvill og på seilasen til Kapp Verde var det ikke mindre enn 3 døgn med stiv kuling. Kristian tenkte i sitt stille sinn at slik er det vel å seile. Heldigvis ble ilddåpen noe for seg selv og vi fikk en strålende seilas fra Kapp Verde til Tobago sammen. Veldig hyggelig å bli kjent med deg og at du var med på å utgjøre et flott og livat mannskap over den lengste seilasen Spinnvill har vært med på.

 

Claus Rasmussen

Claus mønstret på på Anfi del Mar, Gran Canaria for å være med på Atlanterhavskryssing via Kapp Verde til Tobago. Han kontaktet oss via den danske foreningen FTLF. Claus er en litteraturkjenner av de sjeldne, snakker mange språk, er veldig blid og er en fargeklatt av en person. Vi har hatt mange morsomme språkdiskusjoner og hysterisk festlige norsk-danske misforståelser sammen. Vårt danske ordforråd har blitt rikere på grunn av deg:)

 

 

 

Fredrik Jakobsen

Fredrik er studiekamerat av Snorre og undertegnet Spinnvills Atlanterhavskryssingskontrakt i januar 2014. Han ville være med på et hav, så i Mindelo troppet han opp med skipssekken på ryggen. Fredrik hva er du laget av? Pølsevev? Du er en grepa kar som har spøken sittende løst i helskjegget. Takket være deg ble det mye latter, gitarspill, humor og KAMELÅSÅ. Synd du ikke fikk tatovert noen ankre på oss andre, men morsomt at du har fått gjort det på deg selv. (Man er kvalifisert til å tatovere anker når man har krysset Atlanterhavet). Veldig hyggelig og morsomt at du var med på å gjøre Atlanterhavskryssingen til en så positiv og morsom opplevelse. Takket være deg fikk vi kontakt med mange lokale på Tobago, det hjelper å se ut som Forrest Gump da han løp over USA!

 

Morten Flå 

Skientusiasten Morten hoppet over sesongstarten i slalåmbakken og sto på brygga i Scarborough, Tobago sammen med Kristoffer Føreland da vi kom i land etter Atlanterhavskryssingen. Morten er en positiv kar som ikke gjør en flue fortred og er med på alt det de Spinnville finner på. Førjulstida i Grenadinene ville ikke vært det samme uten deg som danset til Spikke-sage-lime-bake. Jammen fikk vi med oss mange skilpadder, hai og ikke minst en herlig helaften med hummer på Tobago Cays. Morten er en jævel på å  koke ris.

 

 

Daniel BrinkmannAnguilla (19 of 46)

Daniel er gammal sjømann fra MTB og har vært utstasjonert i Gibraltar, men i Karibien hadde han ikke vært før. Med seg i skipssekken til St Kitts hadde han et par harbarka sandaler som fikk en meter på karibisk grunn før de havna i søpla. Enda godt du fikk plass til de sammen med en aldri så liten pakke til oss fra Sissel. Daniel jobber i vann- og avløpsetaten og vi var alle enige om at jobben burde utbetalt overtid for inspeksjonsturen til «The Source» på Nevis. Daniel er over gjennomsnittet interessert i sjødyr har vi lært, og på St Barts lå han mer i vannet enn i cockpit.  «I like turtles» er hans omkved dagen lang. Andre sider av Daniel viste seg da han fikk montert myggnettingshimmelseng i forpiggen og briljerte med sangstrofer fra filmen Frost. Han er den eneste som har hatt prinsesse-bursdag ombord. Daniel er glad i øl, sikkert også whiskey og ikke minst frozen pina coladas og margheritas. Sistnevnte går ned på høykant. Vi hadde en helt topp tur sammen med deg til så mange varierte, flotte plasser. Uforglemmelige minner er lagret på harddisken, og historiene om Jane og Bob dukker nok plutselig opp igjen.

 

 Christoffer M. Ring og Siri Dingstad Johansen St barts revised (11 of 32)

Christoffer (heretter kalt Kitts) og Siri meldte seg tidlig på sjørøvertokt med S/Y Spinnvill i sydlige farvann. Kitts er studiekompis av Snorre og Siri er kjæresten hans. De er et initativrikt, livlig, morsomt par som lager mye latter og moro rundt seg. Hvor bra passet det ikke at disse to mønstret på, på St Christopher (St Kitts)? Kitts er en snill, morsom, omgjengelig, omtenksom type som er med på det meste, det være seg dykking, seiling i horisontalstilling og sjøsyke, strandliv og og og. Siri er en sprudlende, snill, glad, lattermild, morsom jente som for det meste er positiv (bare ikke når telefonen går i stykker). Siri elsker å sole seg, ta bilder av fine steder, BAHAMA MAMA og lever etter regelen «Rødt blir brunt». I føljetongen Siris bursdagsfestival ble den avsluttende episoden feiret ombord i Spinnvill. Kult at vi fikk sett så mange fine steder, ikke minst Lille Bay og Prickley Pear Cays. Det er nok stor mulighet for at vi må spille Kokkeli Monke sammen igjen for makan til pølsevev som kom fram den kvelden vokser ikke på palmetrær her nede.