Bli med!


Nå nærmer det seg med stormskritt at vi heiser seil, og setter avgårde mot nye horisonter! Det vil også si at det er på høy tide å begynne å booke seg ombord på etapper for dere som har lyst til å være med oss ut på eventyr! Vi er veldig glad for at så mange har gitt uttrykk for at de har lyst til å være med oss ut og seile, og det blir veldig spennende å se hvor mange som dukker opp på diverse brygger rundt om med skipssekken i hånda!

 

Vi har tenkt mye på hva det skal koste å være ombord, og vi har hørt med mange ulike båter hva som er vanlig å ta. Dette varierer fra rundt 200 kr per døgn per pers + mat og havneavgifter til over 300 kr + mat og havneavgifter (de fleste vi har snakket med tar dette). Vi har nå bestemt oss for å senke den opprinnelige grunnprisen på 300 kr + mat og havneavgifter til 200 kr + mat og havneavgifter. Slik at enda flere har muligheten til å komme og være lenger med på tur 🙂 Prisene under inkluderer å være med ombord, i tillegg kommer deling av havneavgifter og matutgifter (her kan man regne mellom 50-100 kr dagen per pers, litt avhengig av hvor vi er). De nye prisene for å være med på tokt og eventyr blir som følger: 

  • Grunnpris 200 kr/pers/dag
  • Pris ved større kryssinger 150 kr/pers/dag (Atlanterhavet, Stillehavet og andre kryssinger hvor vi er i sjøen mer en 4 dager kontinuerlig).
  • Barn 50 kr/dag (uansett).
  • Studenter og de som ikke har jobb 100 kr/pers/dag.
  • Hvis man er mer en 31 dager ombord sammenhengende, blir det 150 kr/pers/dag etter dag 31.

NB! Vi har litt problemer med nettsiden om dagen så prisen for å være om bord er dessverre ikke riktig i kalenderen hvor dere booker dere (se nederst på siden). Den riktige prisen står i listen over.

Idet dere booker dere ombord må 30% av den totale prisen for oppholdet betales, et slag depositum. Den resterende betalingen for hele det planlagte oppholdet skjer før dere kommer ombord, og ved eventuell utvidelse av oppholdet betales utvidelsen også forskuddsvis. Dette er for at vi skal ha en sikkerhet i at folk kommer, slik at man ikke stenger muligheten for andre som ønsker å komme i eventuelt samme periode. Hvis det viser seg at man ikke kan komme, og vi klarer å booke annet mannskap for den samme perioden, eller man blir syk, får dere selvfølgelig depositumet tilbake. Hvis man derimot ombestemmer seg og velger å ikke komme etter at man har booket seg ombord uten skjellig grunn, får man ikke tilbake depositumet.

Dette må du ha med ombord:

  • Alle må ha returbillett/penger til returbillett disponibelt. Dette høres kanskje banalt ut, men vi har flere historier om folk som har gått på en smell her, og måttet være med båten lengre en planlagt da man ikke får lov til å mønstre av båten av myndighetene i mange land dersom man ikke har billetten hjem i orden.
  • Alle som skal være med ombord utenfor Europa må ha med vaksinekort. Dette er påkrevd i mange land.
  • Alle som kommer må lese gjennom skrivet angående hvordan det er å være ombord, og sifra før de kommer om det er noe i dette dere lurer på/ikke kan si dere enige i.

Båten har 4 lugarer, og totalt 8 sengeplasser (+ to i salongen). Det er mange som har lyst til å komme på besøk, så det kan godt være at det er flere som kommer den sammen perioden som du/dere kommer. Vi sier fra så godt vi kan om dette, men noen ganger kan ting skje fort. Gi oss et hint hvis du har mest lyst til å være bare sammen med oss.

Det er sikkert mange som lurer på hvordan det faktisk er å være ombord på en skute som er på langtur. Det gjør vi også 😉 For å finne ut av dette, har vi sett mye på bloggene til ulike båter som er ute, og har vært ute. Under ligger det link til noen båters hjemmesider. Vi vil anbefale du/dere som tenker på å være med på tur å ta en titt på disse bloggene. Se filmen fra San Blas, ta deg tid til å lese noen innlegg fra områder du kunne tenke deg å være med – og la drømmene komme til deg. Kos deg, så håper vi dette er inspirasjon som får deg til å booke deg ombord!

 

Hjemmesider:

SY Namaste: Seilte fra Karibien til Australia i 2012-2013. Fantastiske folk, bilder og ikke minst San Blas filmen!

SY Flow: Julie Camilla og Inger Johanne som er ute å seiler fortsatt. 3 år på jordomseiling, så å si samme rute som vi tenker. Kjempehyggelige jenter, som har bidratt med masse info til oss.

SY To Fluer: Otto og Kyrre som erobret verden sammen med UNICEF. Vi har snakket masse med dem, og fått en drøss av tips og triks angående tur og innsamling. KJØP BOKA, den er AWESOME!

SY Empire: Eivind og Heidi, med seilerbarna Marius og Eirik. Ingen har vel stilt opp så mye som Eivind og Heidi har gjort for oss! Fantastiske mennesker, som var ute og levde drømmen i 7 år og 4 måneder. Les og kos dere!

 

Kartet under viser den foreløpige planen vår. Her har vi etter beste evne forsøkt å legge inn ruta med hvilke uke vi er ca hvor. Har kommet til utgangen av Panamakanalen så langt, skal forsøke å legge inn mer snart 🙂 Trykker du på de ulike etappene kommer det opp hvem som har booket seg ombord også. Det kan godt være at det er plass til flere selv om noen allerede er booket inn, så ta kontakt med oss om du har lyst til å være med!