SOS-barnebyer og Spinnvill


The world is a dangerous place

not because of those who do evil

but because of those who look and do nothing.

                                                               Albert Einstein

 

”Vår livs drøm om å oppleve verdens kulturer, mennesker og underverk – en mulighet til å hjelpe, et ønske om forandring.”

Det å reise på jordomseiling byr på uendelige muligheter, utfordringer og opplevelser. Underveis ønsker vi å bidra og samle inn penger til en SOS-barneby i Colombia, hvor akkurat dere kan hjelpe oss. Les videre om hvordan dere kan bidra og hva dere får tilbake fra oss ved å bidra, for eksempel publisitet, tilpasset foredrag, reisebrev, etc.

Snorre kommer fra en skikkelig seiler-familie, og har i alle år hørt om hvor ufattelig mye det er å se og oppleve der ute i verden. Samtidig har han hørt mye om alle de triste historiene. Om barna på gata, om mangel på utdannelse, korrupsjon, utnyttelse og triste skjebner. Han har videre, gjennom arbeid i barnevernet, sett hvor viktig det er å få en god start på livet – og hvor lite som egentlig skal til for å få nettopp den gode starten som betyr så mye. Ingunn, som forsker på barns helse, har også sett viktigheten av et solid og godt helsetilbud til de som er minst i vår store verden. Hun har gjennom sitt arbeid sett at tidlig kartlegging og behandling av sykdom kan føre til store forskjeller i livskvalitet senere i livet, i motsetning til å ikke få hjelp.

Med denne ballasten i skipskassa, bestemte vi oss for å benytte vår drøm, en jordomseiling, til å hjelpe noen som trenger det mest, barna ute i verden. Vi ønsker å bidra til ”hjelp til selvhjelp”, slik at man på kort sikt øker livskvaliteten til den som får hjelp der og da ved trygghet og utdannelse, men på lang sikt gjør samfunnet rundt bedre rustet til videre utvikling. Slik ble barn, utdanning og helse viktige stikkord.

Kriteriene vi satt for en eventuell samarbeidsorganisasjon var:
1. Hjelpen skal ikke være nødhjelp, men hjelp til selvhjelp og videreutvikling
2. Organisasjonen skal hverken ha en politisk eller religiøs tilhørighet eller agenda
3. Mest mulig av pengene skal komme frem til de som trenger hjelp

SOS-barnebyer pekte seg ut som en mulig samarbeidspartner, og vi ble raskt tatt inn i varmen da vi tok kontakt. Sammen fant vi frem til en barneby syd i Colombia, på grensen til Ecuador – Ipiales.
Kort fortalt er Ipiales en by på ca 100 000 mennesker i et fjellområde 2900 moh. Her, som i store deler av Colombia, er det stor fattigdom og vanskelige kår, men siden dette er en grenseby, sliter de også med trafficking av barn, stor gjennomstrømming av folk og liten stabilitet. SOS-barnebyer ble etablert i Ipiales i 2003 og driver i tillegg til en SOS-barneby som gir et nytt hjem til foreldreløse og utsatte barn, også programmer i lokalområdet som gir støtte til skole, helsetilbud og økonomisk hjelp til de mest utsatte familiene i Ipiales. Behovet for hjelp er enormt og vi ønsker derfor å hjelpe SOS-barnebyer med å samle inn 500 000 kr til denne barnebyen og det viktige arbeidet SOS-barnebyer gjør i lokalsamfunnet Dette er et svært ambisiøst mål, men vil bety enormt mye for barna i Ipiales.

 

Ønsker du å gi et bidrag til barna i Ipiales? Trykk her!

Har du lyst til å høre med DIN bedrift om de vil bidra? Last ned pdf med Sponsorbrevinfo om SOS-barnebyen i IpialesBistandspakker og Eksempel på takkekort – og hør med Sjefen om dette er noe dere kan være interessert i. Takk for hjelpen 🙂